MuseumLAB is een ondernemend netwerk van zelfstandigen, waar Femke Hameetman en Willemijn van Drunen de ‘voorvrouwen’ van zijn. We werken voor musea en culturele instellingen, maar zijn ook niet vies van de profit sector.

Waar je ons voor kan vragen:

  • Strategisch advies, quick-scan of second opinion op het gebied van publiek in brede zin (educatie, communicatie, klantgerichtheid).
  • Vernieuwingstrajecten met betrekking tot nieuwbouw, herpositionering of koerswijziging (marketing, persstrategie, tentoonstellingen, educatie inclusief projectmanagement).
  • Inhoudsontwikkeling voor permanente of tijdelijke tentoonstellingen, culturele festivals en educatie.

Wij kunnen een compleet traject uit handen nemen van een opdrachtgever in nauw overleg en in samenwerking met de organisatie. Ook staan we open voor een quick scan of second opnion van bijvoorbeeld een beleidsstuk. Als je twijfelt of de aanvraag bij ons past, mail of bel dan gerust. Uiteraard staan we open voor nieuwe ideeën.

femke25Femke Hameetman

Kunsthistorica, museologe, moeder van Roos en Mats en stiefmoeder van Max en Okke, foodie, nooit stilzitten, wil graag een sportauto, maar rijdt in een koekblik, schoenenfreak, koffiedrinken, speelde ooit waterpolo, laat de melk overkoken. LinkedIn  (foto Guido Benschop)

 

BIESBOSCHMUSEUM WERKENDAM FOTO COR DE KOCKWillemijn van Drunen

Kunsthistorica, onverschrokken, houdt van broodjes pom, doorzetter, Brabantse Rotterdammer, moeder van Wieland en Hella, kan niet goed inparkeren, houdt van lijstjes en structuur, is dol op speciaalbier, heeft binnenpretjes.
(foto Cor de Kock) LinkedIn

Voor omvangrijkere pitches werken we samen met MuseumMakers een coöperatie van museumprofessionals.